Gondolkozz

Thinkerbell.

Thinkerbell.

Szingli esküvő és a miértek

2017. november 10. - Thinkerbell

Nemrég szingli esküvőt tartott egy olasz nő - csatlakozva a világtrendhez. Oximoron gyanús? Lehet egyáltalán szingliként esküvőt tartani? Mármint nyilván minden csak $ pénz kérdése. Mennyire megmosolyogtató és mit mond ez el a társadalmunkról, vagy netán kultúránkról?  #21század

Egyrészt teljes mértékben megértem, hogy valaki erre vetemedett. Tradicionálisan a nők szerepe= férjhez menni -> háztartást vezetni & lurkókat nevelni. Szerencsére ma már nem itt tart a dolog, de mégis rengeteg ismerősöm veszi magától értetődőnek azt, hogy bizony huszonévesen itt az ideje megállapodni. Eljegyzés, esküvő kombó után (jobb esetben) pedig elkezdődik a baba-project. Én mindenkinek szívből gratulálok a nagy napon, mert jól esik a dobogó szívemnek, hogy van még ilyen. Amikor elveszi a másikat, mert annyira szeretik egymást, főként egy olyan korban, amikor ez már nem lételem. Le lehet élni egy egész életet a társadalom rosszalló pillantása nélkül, amiért egy párt, családot alkot a papírocska nélkül is. Persze itt van az érem másik oldala: a rengeteg gazdasági eskü, ami mindenféle nemű és korú gold-diggerk özött jön létre. Bár ilyenek régen is voltak, sőt ezek gyakrabban fordultak elő, mint romantikus mesénk befejezései.

Sajnos ahhoz már nehezebb jóképet vágni, amikor bejelenti valamelyik barátnőm, hogy esküvő után ő már csak a családjára szeretne koncentrálni. Vagy éppen megszülni a többi tagot. És otthon maradni, háztartást vezetni. Hogy aztán öt év múlva már csak receptekről tudjunk csevegni. meg esetleg baba-ruha akciókról. Félreértés ne essék, ezzel semmi baj nincs. Nekem az egyetlen gyanús dolog ilyenkor mindig csak az, hogy ezt tényleg ő a saját akaratából találja ki? Vagy ez az évezredek alatt belénk ivódott női szerepekből született?! Nyilván magamból indulok ki és ha nekem azt mondaná a párom, hogy akkor én mostantól itthon ülök, képen röhögném, hogy majd ha te is.

Egyenlőek vagyunk, legalábbis elvileg. Mégis a lány kap rosszalló megjegyzést, ha nincs tökéletes patyolatban a lakás, nem a fiúnk. A lány kap rosszalló nézéseket, mikor kérdezik, hogy mikor lesz baba? Ő meg csak felnevet, hogy nagyon sokára. Szuperwomanek korát éljük. Persze ebben szerepet játszik az is, hogy kitolódtak az életszakaszok, a drága oktatás már egészen a BA + MA -ig kitolódott és ki az a pár ufó, aki csúszás nélkül tudja ezeket abszolválni. Majd kb 25 évesen kikerülünk a munkaerőpiacra és kapjuk a kérdéseket, hogy mikor jön a gyerek? Milyen gyerek, most jár csak le a diákom! Én is szeretnék karriert, elismerést és nem csak azért, mert milyen jót főztem ebédre. 

A karrier beindulása pedig kéz a kézben jár a magánélet elhanyagolásával. És igen, ma már a nőnek nem csak a háztartás vezetése lehet az élete. A feministák küzdelmének köszönhetően ma már vannak döntéseink. Nem muszáj egy olyan férfi mellett leélni az életünket, akivel nem akarunk. És igen, emiatt is sok a szingli. Meg az álommeséink miatt is, amivel a generációnk a párnát átölelve elalszik #hercegfehérferrarin. De ha valaki úgy gondolja, hogy nem találta meg élete értelmét, akkor a pénzelverés újabb trendje a szingli esküvő lesz? És ha a cikk után jön a nagy Ő? Azzal már nem lesz? Vagy lesz egy újabb esküvő, csak most már párral? Minek egyáltalán esküvő,  mit fogadsz meg magadnak? Hogy ott leszel magadnak jóban-rosszban? Hát ezt, bármennyire is szeretné valaki, nem lehet megszegni. Szép gondolat, hogy ő is akart magának egy nagy napot, csak maga az esküvő és a házasság értelmét tiporta a sárba. Kicsit drága buli volt azért, hogy felvehessen egy hercegnő ruhát. De legalább sokan értesültek róla, sok boldogságot az ifjú pár  félnek!

#youcanhaveafairytalewithoutaprince

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkerbell.blog.hu/api/trackback/id/tr6612908826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dívamacska 2017.11.11. 17:26:42

Hát, ez a szingliesküvő a legszánalmasabb ötlet, amivel találkoztam az elmúlt években.

Jakab.gipsz 2017.11.11. 18:12:10

Ekkora hülyeséget, kiagyalni csak egy idióta elmélet hatására lehet.

Létre jöttél de mi végre, érezd jól magadat de mi végre, élj egyedül de mi végre, megvalósítod magadat, de mi végre.

A lipsik pedig tapsikolnak, lám mekkora a hatalmunk az elmétek felett is.

2017.11.12. 11:40:25

Sajnos az emberiség megérett a pusztulásra.

Obszerváló 2017.11.12. 12:31:51

@Gaspen: Azért nem az egész, csak a feminista konda. Szerencsére úgy tűnik, végre el kezdődött ez a folyamat, így nekünk, egészséges populációnak még van remény.

AK76 2017.11.12. 17:24:15

Muhahahahahahah...A blog neve "Gondolkozz",alatta a poszt címe "szingli esküvő"..na ez a valódi oximoron...:D

Jakab.gipsz 2017.11.12. 18:07:48

@AK76: És azzal indít "világ trend", had hulljon el a férgese.

heptakontanonaéder 2017.11.13. 19:31:38

sebaj nyuszibohóc, majd Ahmed kipofozza belőled ezeket a baromságokat!

Haloperidol 2018.01.19. 13:51:18

"Sajnos ahhoz már nehezebb jóképet vágni, amikor bejelenti valamelyik barátnőm, hogy esküvő után ő már csak a családjára szeretne koncentrálni. Vagy éppen megszülni a többi tagot. És otthon maradni, háztartást vezetni. "

Ha ő így boldog, és a férje is, mi közöd van hozzá?
süti beállítások módosítása