Gondolkozz

Thinkerbell.

Thinkerbell.

Hagyjuk már a politikát!

De hogy??!

2018. április 10. - Thinkerbell

Végül is csak életem minden területére befolyással van, hogy kik tespednek a képviselői székekben és válaszolnak Boldog karácsonnyal az ellenzék kérdéseire.Sokan teljesen őszintén kérdezik, hogy most mit ugattok, mi a baj azzal, hogy megint Narancsvidék lett az ország?! Na, hát akkor vegyünk sorba pár dolgot.

Képtalálat a következőre: „politika”

Én pont akkor voltam 18, amelyik évben választások voltak, örültem, mint majom a farkának, hogy na ezaz, végre teljes értékű tagja vagyok a magyar társadalomnak. Mondani se kell, hogy azóta felnőttem, vagyis növök folyamatosan. A szemem előtt forr ki az országban az illiberális diktatórium. Tehát hogy ezzel mi is a baj? Hát az a veszélyes hatalom, ami ezzel jár. Hogy mindent olyan pofátlanul tehetnek meg, hogy aki számon is kéri őket, arra nem válaszol, nem ad interjút, vagy csak átnéz a kérdezőn mint egy marslakó.

Tegnap kijött egy cikk a szeretlekmagyarorszag.hu-ra, hogy vasárnap este egy hatalmas tűzgömb hasított Bp felett. Remélem ez csak annyit jelentett, hogy ők hozták a választási eredményeket, mert inkább az ufók, mint az országunk.

Szóval az ígért problémák (bár nehéz melyikkel kezdjek), íme:

  • propaganda (nem gondoltam, hogy valaha ebben fogok felnőni – de a köztévé – az egész MTVA és az érdekeltségi körökbe tartozó Tv2, lapok, rádiók, plakátok mindenhol)
  • médiapluralizmus eltörlése (mert ki gondolná, hogy a sajtószabadság kivívása után újra ott tartunk, hogy nincs. Állami fennhatóság alatt van az ország mára egyetlen hírügynöksége: az MTI. És miért gondolná az ember, hogy amit onnan átvesznek és hall a Tv-ben, olvas a lapokban plusz még a rádió is bemondja – az már miért ne lenne igaz?!)
  • 27%-os adó (szívesen dolgozok azért, hogy a fizum harmada Soros plakátokra és népsötétísére menjen – ja, nem)
  • pofátlan korrupció (már az se zavarja őket, ha nyíltan kiderül, ugyan minek, mégis mit csinálunk?!)
  • EU-ból kirúgatás (már fél lábbal kint vagyunk, az ország jobban teljesít)
  • idegen gyűlölet (megvan az a sztori, amikor egy rákos betegre kihívták a zsarukat, mert az fejkendőben volt és migránsnak --> kettősnyíl gaz terroristának nézte az utca embere)
  • oktatás átalakítása (elavult, leszerepelt, semmi gyakorlati, végképp minimális értelmiségi réteg kinevelése a cél – persze azok már szigorúan magánpénzből, nem is beszélve a röghözkötős szerződéskéről)
  • Lex CEU (miért is lennénk büszkék arra, hogy a belvárosban értelmiséget képeznek ki, melyre az egész EU-ból érkeznek agytágítók, hát ne legyen itt kritikai hang, ami Soroshoz köthető, aki a másik közellenség. Menekül is Bécsbe, tárt karokkal is fogadják, grat.)
  • magánnyugdíj felfalása (mondjuk ezt nem értem, miért engedte bárki is, szerencsére nálam ilyen probléma nem lesz – mármint állami nyugdíj, mert mindenki kimegy innen, vagy pedig tervezi – tisztelet annak a párnak, aki nem, de mint tudjuk nem tudnak majd elegen kitermelni az elöregedő társadalom nyugdíját)
  • választási program nélkül nyerni (ne vicceljünk már, még annak is rossz)
  • az új választási rendszer (járások, zseniális, kétharmadok röpködnek a vezér kénye-kedve szerint)
  • Illiberális demokrácia (akkor én most leírom, hogy félek, mert már nem tudom mi igaz és mi nem és nem tudom – csak sejtem- mennyit tesz meg a hatalmon lévő azért, hogy bebástyázza magát)
  • és végül nem és nem akarom végignézni, hogy valaki a szemem előtt bizonyítja be a saját országunkban, hogy a Mein Kampf ismét működik és tömegek agymosására képes pár apró üzenettel, hogy aztán azok még éltessék is :'(

Szerencsére elég gyakran kijutok külföldre – ja persze,ki tudja meddig – ahol mostanában cikinek érzem megválaszolni azt a triviális kérdést, hogy Where are you from? Hát Hungary, Budapest és az emberek csak lefagyott mosollyal mondják, hogy good-good. Tudod, mint az emoji, amelyik feje felett ott a buborék. Mert Mo= azzal, hogy idegengyűlölő Putyin-barát elmaradt balkán – jah, akik képesek harmadszorra megválasztani az elmebeteg Viktátort.

És a végén egy eseményajánló a hétvégére szombat este 17:30-tól: a Tüntetés a demokráciáért. Nagy durranás, már több, mint 33 ezren jelezték biztosra, hogy ott lesznek,  80 (!) ezer ember pedig érdeklődik iránta. Kihagynád? Bánnád.

és egy kis nézegetni való útravalóként, hogy miért emeljünk fel a fenekünket szombaton:

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkerbell.blog.hu/api/trackback/id/tr5113823060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.04.11. 16:23:54

"magánnyugdíj felfalása - mondjuk ezt nem értem, miért engedte bárki is"
Azért voltunk sokan kénytelenek engedni, mert akkoriban életbe léptettek egy törvényt, mely szerint, aki nem engedi át az államnak a manyup megtakarítását, az nem lesz jogosult állami nyugdíjra. Miután a cécó lezajlott, ezt törölték, mert már nem volt rá szükség. Emellett voltak olyan jelek is, hogyha nem adod szépszerével, valami újabb trükkel elveszik erővel és még utánad is nyúlnak.
Azóta persze már tudom, hogy mire én nyugdíjba mennék, már nem lesz olyan...
süti beállítások módosítása