Gondolkozz

Thinkerbell.

Thinkerbell.

Emeld fel a feneked és SZAVAZZ!

Most értékes nyereménnyel gazdagodhatsz!

2018. április 06. - Thinkerbell

Kinek nincs már elege a kampányhajrából? Viszont ezzel egy időben elindult a menj el szavazni kampány is. És ez iszonyat fontos. Nyilván azért, mert mégiscsak ebben az országban élünk. Nem is beszélve arról, hogy mindennapi szinten érint MINDENKIT. Akkor kérdem én, hogy lehet az, hogy valaki nem megy el szavazni? Aztán panaszkodik arról, hogy így rossz minden,meg úgy. Amellett, hogy sajnálom is, kicsit meg is mosolyogtat, mert várja, hogy belerepüljön a szájába a sült galamb, de nem képes elmenni a henteshez húst venni és megsütni azt. 

Képtalálat a következőre: „szavazz”

A passzív magatartás persze nem magyar specialitás, Angliában a Brexitről a 18-24 éves szavazók közel fele meg sem jelent a szavazófülkében. Még csak arra sem méltatták a parlamentet, hogy egy péniszt firkáljanak fel a szavazólapra. Mert ez is érvényes szavazat, véleménynyilvánítás. Aztán ez a generáció lett a leginkább felhördülve, amikor kiderült az eredmény. Orrba-szájba teletolták a social media különböző csatornáit, hogy mert a nyugdíjasok megszavazták. De hát felmerül a kérdés jogosan, hogyha utólag ilyen nagy a száj, akkor miért nem volt annyira tettre kész a kéz, mármint ikszelni egyet előtte.

De vegyük elő Ausztráliát, ahol az állampolgároknak kötelező szavazni. Demokrácia van, kötelező szinten. Hiszen alkotmányos alapnak számít, hogy minden ember rendelkezik felnőtt kortól szavazó joggal, akkor ennyi kötelessége tényleg miért ne lehetne az állampolgárnak is ha már (igaz általában csak elméletben) miatta ülnek a parlamentben a képviselői. Itthon már az is csodaszámba megy, ha valaki beesik a fülkébe beikszelni a legtöbbet ígérő/ legszebb színű/ leghíresebb / legtöbbet plakátokon látott jelöltet.

Írhatnám, hogy na majd most megmutatjuk! - de inkább most mutassuk meg! hogy képesek vagyunk azt a minimális távot megtenni vasárnap a következő 4 évért.Ez nem saját kezdeményezés, hiszen szinte mindenkihez eljutott már a Comedy zseniális szavazásra buzdító felhívása: Gábor és Emőke és a Szeretnéd, hogy ők szavazzanak helyetted? Mert megteszik,de tényleg. Sok Emőke és Gábor él köztünk, akik mindent benyalnak, amit a Lokál az orruk elé tol. Hiszen egyértelmű, hogy a Himnuszunk szent sorai is: "..Bal sors a´ kit régen tép, Hozz rá víg esztendőt..." Sorosra utalnak. És ez még semmi, mert amíg a zömében felnőtt fiatalok nagy kedvencének számító Comedy ezzel buzdít, addig az ország egyik celebje is bedobta magát a közjó érdekében.

Kelemen Anna platinaszőkesége tette közé a Fb-on a következő nyereményjátékát: egy estét lehet eltölteni vele annak a választópolgárnak, aki szelfivel bizonyítja a szavazófülkénél, hogy ő bizony eleget tesz állampolgári kötelességének. Hát nem igazi hazafi/lá?

Ezek után melyik korosztály érzi úgy, hogy nem szeretné magát képviseltetni? "Mert a haza mindenek előtt!"

Na de komolyan, szánjunk rá 10-15 percet, hogy ne bánjuk 4 éven keresztül!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkerbell.blog.hu/api/trackback/id/tr9413813854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása