Gondolkozz

Thinkerbell.

Thinkerbell.

Tényleg csak egy húspiac a Sound?

2017. július 05. - Thinkerbell

A mai nappal elrajtolt az ország legnagyobb húspiaca, ahol kockahas és feszes bikinibody hiányában ne is égesd magad. Gondolom ennyi elég is volt, hogy mindenki levágja, hogy a Balaton Hangról beszélünk, ami a köztudatban egy exkluzívan tálalt éjszakai pillangó és gyúrós HMCS találkozóként van számontartva. De tényleg csak ennyi az egész?

Vízimádóként ennél jobb fesztiválról nem is álmodhattam, csillogó szemekkel néztem, amikor elindult, hogy na, ez az, ide tuti el fogok jönni! És bejött, eljöttem, testben és lélekben is teljesen át tudtam engedni magam a fesztiválhangulatnak #yolo. Tény, hogy az egész fesztivál egy húspiac, egyrészt a helyszíne, a klímája és nem utolsó sorban a brandja miatt. Ez nem egy aranyos, magyaroknak szóló fesztivál, amibe a főszervezők a szívüket-lelküket beleadják (ara ott van a VOLT), hanem ez a (!) legmenőbb fesztivál itthon a fiatalok körében. Így persze, hogy nem a Sziget lassan öregedő célközönsége van fókuszban,  hanem a hardcore szexi yolo réteg. Lehet ribancozni és ostoba bmws/kockasazni, de mégis milyen lenne a Sound petyhedt apa testekkel? Vagy milyen lenne narancsbőrben tomboló willendorfi Vénuszokkal? Kit vonzana? Na ugye, hát ezért van ez az imidzs és ezért megy a fröcsögés orrba-szájba a húspiacról, meg annak a moráljáról.

Nem olyann mint egy húspiac? Lemész, nézelődsz és mivel nem mindenki van úgy felöltözve, ahogy egy korabeli Jane Austen regény főhősei, nem meglepő, ha szapora nyulakkal is találkozol a fesztivál idején. Éreztem magam kellemetlenül én is, amikor Timmy Trumpet alatt egy olyan pár esett egymásnak a táncoló tömegben, hogy az már simán beillett egy soft pornnak.  És mit csináltam? Arrébb mentem, mégis mit lehetne csinálni? Showpénzt kérni a részegektől, akik már olyan offon vannak, hogy nem tudnak senkit összeszedni?

Aztán bementem a VIP-be, ahol azt láttam, hogy míg kint tombol a tömeg és vidáman egymásnak préselődve ugrándozik a színpad előtt, addig a VIP-ben soft zene szólt és kanapékról bámulhattad a bulit -vagyis azt, ahogy mások szórakoznak. A VIP-ben nem tombolnak az emberek, ott megy a smúzolás. Pedig mennyivel nagyobb élmény lenne úgy megismerni Hajdú Pétert, ahogy táncolni próbál veled, mint, hogy meglátod, amint bőrnadrágban a pultnak támaszkodva szopogatja a szívószálát és közben már egy ideje mereven bámul téged. Vagy valamelyik Zs – kategóriás Éjjel-Nappal arc betolakodik eléd a bárpultnál, mert ő már akkora VIP, hogy ezt megteheti. Ahelyett, hogy röhöghetnél rajta, hogy agyoncsapva tombol – mondjuk pont a Hajdúval.

Sajnos mindig is lesznek olyan lányok, akik csak a swagség-pénzért nyomulnak valakire. De hé, a hapi mégis miért megy bele? Ezt élvezik mindketten valahol, akkor meg kit érdekel, ez a saját perveziójuk, mindenkinek van valami - hát nekik ez. Nem a legromantikusabb, nem a legerkölcsösebb, de van ilyen, amit azért egy egész fesztiválközönségre nem lehet levetíteni. Hadd élvezzék a húspiacot, gyúrtak rá eleget, koplaltak is, mialatt mások a kézműves hamburgereket falták be az utolsó zsírban égett krumplidarbakáig. Most akkor a hardcore #sixpackek meg #bikinibodyk hadd mutogassák egy év munkáját, amit úgy néz ki idén nem felesleges volt - nem fogja elmosni az eső. A Soundon csak több a "könnyűvérű", mint a többi fesztiválon, de ha valami menőként van tálalva és nem az ország legolcsóbb vízparti fesztiváljaként, akkor mégis miért meglepő, hogy sok a gold digger? Viszont nem csak abból áll, van még rengeteg boldog-illuminált külföldi és egy csapat magyar fesztilány + srác, akik tényleg bulizni mennek - aranyásás helyett.

 

 Fotó: funzine, nyugat

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkerbell.blog.hu/api/trackback/id/tr1912642281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.07.05. 17:01:10

"valamelyik Zs kategóriás Éjjel-Nappal arc betolakodik eléd a bárpultnál, mert ő már akkora VIP..."

Akkor ahhoz mit szóljunk, hogy már az a Kasszás Erzsi is VIP-nek érezheti magát, és drága étterembe jár finnyáskodni?

"ami a köztudatban egy exkluzív éjszakai pillangó és gyúrós HMCS találkozóként van számontartva"

Szerintem egy exkluzív éjszakai pillangó nem bukkan fel ilyen helyen. Itt csak a jó testű, félamatőr cafkák vergődnek, aprópénzért, hozomra.

2017.07.06. 22:56:50

Én már végigqrtam pár Soundot, mindig jók a ribancok, mint most is #yolo#swag

McKinney 2017.07.07. 08:51:22

jó szórakozást mindenkinek, nem akarok ünneprontó lenni, de az alacsony frekvenciás hangerőt nem lehetne lejjebb venni?
Aki ott van, az fele ennyit is jól hall, a vízen neg baromira terjed minden irányban, 20km-re a túlsó parton is nagyon zavaró.
Oké hogy Zamárdi bevállalja ezt a hetet, de itt többről van szó, majd az egész tópart körbe szenved, nem kicsit.
süti beállítások módosítása