Gondolkozz

Thinkerbell.

Thinkerbell.

Tudtad, hogy divat a szingliség?

2018. február 13. - Thinkerbell

Rendben, a Valentin nap pont egy olyan nap, ami nem a szingliknek szól. De aztán ott van az év többi 364 napja, amikor élvezheti a függetlenségét. Külön programok szólnak a szingliknek, események, fesztiválok, sorozatok, tehát trendek. Mert divat szinglinek lenni, tudtad?

Kapcsolódó kép

Vegyük csak az ikonikus szabadidőeltöltés egyik Mekkájának számító sorozat göngyszemet: A Szex és New Yorkot. Négy szingli a nagy városban, akik egymás szöges ellentétei. Generációk példaképei, a négy fő női archetípus bemutatói: Carrie – a vásárlásmániás, aki Mr Big előtt a vásárlásban – vagyis a kapitalizmusban látja élete értelmét. Miranda – a karrierista, aki büszke arra, hogy nincs szüksége férfire. Charlotte – az örök romantikus, aki egész életét a hercege keresésére teszi fel. És itt van Samatha – az új típusú nő, aki két lábbal áll a földön és a férfiakat kénye-kedve szerint használja (fel/ki). Közben sorra születnek pletykák, hogy elkezdik forgatni a harmadik mozifilmet is – bár még hivatalos megerősítés(/cáfolat) nem történt.

Kapcsolódó kép

Milliók találták meg magukat és idolizálták a karaktereket. Majd jött az újabb áttörés: a Gilmore Girls, azaz a Szívek Szállodája. A hatalmas népszerűségnek örvendő sorozat egy gyerekét egyedül nevelő anyukát mutat be, ahogy szívósan talpra áll és beindítja a saját vállalkozását- tehetős szülei inkubációja nélkül- miközben az éltanuló csemetéje a Yale-n végzi. A sorozat olyan népszerű lett, hogy a Netflix tavaly adta ki a saját készítésű vadiúj mini-évadját – mivel annyian nézik még mindig a vicces lányok hétköznapjait.

Kapcsolódó kép

És ha már sorozatok, nem lehet elmenni (megint) az HBO és a nemrég befejezett ízig-vérig 21. századi csaj sorozata: a Girls mellett szó nélkül. A sorozat itt is 4 szingli lány történéseit mutatja be a nagyvárosban. A mai realista mivoltával: a molett főszereplő- aki nem tudja mit akar az életével. Az egyik legjobb élvhajhász barátnője, aki mindig utazik és mindent csinál – mert szintén nem tud semmit kezdeni az életével. A boldog párkapcsolatban élő naíva, aki rájön, hogy nem boldog, inkább szingli lesz és a saját útját járja. És a negyedik félénk jó kislány, aki végül megtalálja magát és szakít a barátaival. Az egész sorozatot átjárja a mai fincsi bizonytalanság – amiben mégis megpróbálnak magabiztosak pancsolni.

És ez csak a három legsikeresebb női sorozat volt: mert szingli nőnek lenni divat, azzá tették, sőt még teszik is. A miértek már más kérdés. Büszkék is lehetünk, hiszen tényleg nincs szükségünk férfire ahhoz, hogy teljes értékű életünk legyen, vagy teljes értékű tagja legyünk a társadalomnak (bár ugye a világ vezetői között hány nő is van Merkel nagyin kívül?). De vajon a sorozatkészítők feminim mivoltuk miatt terjesztik az igét, milyen jó szinglinek lenni? Nem inkább gazdasági érdek?

Hiszen minél több szingli van, annál több mindent kell az embereknek venniük. Plusz egy lakást venni/bérelni. Azt berendezni, dekorálni. Ezt lehet a végtelenségig folytatni, mint a kocsi, a márkák, a luxus. Nem is beszélve arról, hogy egy szingli nőnek mennyivel több elkölthető pénze van, mint egy több gyermekes családanyának? Jobban forgatja a gazdaságot és ez az, ami a nagyhatalmak érdeke, nem? A pörgő GDP, mert ha nem megy a gazdaság és minden egy helyben áll, az már stagnálás, az nem jó, hiszen folyamatosan növekedni kell-  mindenki megtanulta gazdaságtanon. Ha kell, annyira mesterséges módon tartják fenn a "növekedést", hogy megoldják a túlnépesedést, meg az az egyszerű dolgot, hogy több nő él a földön, mint férfi (kivéve Kínában). Divattá teszik a szingliséget, hogy aztán se a nő, se a férfi ne vágyjon párkapcsolatra. Legyen mindenki egy éjszakás kalandok cicája/pumája vs bikája/macija. A lényeg az, hogy minél többet kelljen venni mindenből, mert ez viszi előre a társadalmat, vagyis a gazdaságot. Nem ám összeköltöznek az emberek és már csak egy lakást kell bérelni és csak egy kocsit fenntartani, na meg spórolni a közös házra meg a gyerekekre! Inkább itt az új ájfón, vegyétek!

 

*A bejegyzés nem a szingliség sérelmezése miatt készült, sokkal inkább új nézőpontot ismertető, véleménybemutató céllal*

 

Képek: lifecoachphil, nme,thetab

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkerbell.blog.hu/api/trackback/id/tr7213665314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása