Gondolkozz

Thinkerbell.

Thinkerbell.

A jövő divatja

MOME science fiction Fashion show

2017. október 12. - Thinkerbell

MOME-s végzős hallgatók azt a feladatot kapták,hogy egy választott meséhez készítsenek kollekciót. Az eredményeket pedig megosztották a nagyközönséggel is. #eztörtént:

Képtalálat a következőre: „mome science fiction”

A divatbemutató híre szárnyra kapott (vsz a Facebook miatt) és számtalan divatkedvelő préselte magát bele a MOME épületbe a budai rakparton. A szervezők ügyesen reagáltak és a show kezdete előtt pár perccel kipattant a fejükből,hogy kétszer megtartják a fashion showt, hogy minden arra érdemes beférjen a terembe. A dekoráció stílusos volt,modern ipari hangulatot megidéző arany tégla fóliákkal voltak a frontfalak bevonva. A kifutót gyöngyház neon csövek formázták,amik nagyon látványosak voltak, egészen a show kezdete előtt 3 percig, amikor is egy úr nem emelte fel eléggé a lábát és egy jól irányzott lendítéssel el nem törte az egyiket. Így aztán hiányos volt a kifutót szegélyező fénycsík. Bár a szervezők a második felvonásra már kicserélték azt (biztos sokat késett volna az első felvonás,nem találtam más logikus magyarázatot erre).

A show egy korábban végzett tervező - TOMCSÁNYI -  őszi/téli kollekciójával kezdődött. Majd egy rövid felkonf után jöhettek a végzős hallgatók. A ruhák egészen változatos stílusban vonultak végig a modellek segítségével. Ha már a modelleknél tartunk szörnyű,hogy 13-16 éves agyhalottaknak kinéző búvár békák szerepelnek a kifutókon. Egy lány volt csak,akin felfedeztem az élet jeleit,bár ő kissé túltolta a "szeretkezz a kamerával" nézést,mert volt szerencsém figyelemmel kísérni,amint meglátja a kamerát cserfes pózba vágja az arcát enyhén csücsörítve, hogy aztán egy mozgó pózzá változzon. Mikor jön rá már a divatiparban mindenki,hogy sokkal hamarabb tetszene meg egy ruha,ha nem egy zombin vonulna végig..?!
De ez nem róluk szól. Örömmel nyugtáztam, hogy végre jó helyen vagyok és létezik kreativitás a fast fashion shopok egyhangú uralma ellenére. Az egyik tervező magáévá tette a szakadt nadrág hódítását és meseszép

ruhákat tervezett annyi csavarral, hogy szakadásokból állt össze a ruha. 

A patchwork stílusú ruhák egyben mégis összhangban voltak egymással. Finom fehér színei, könnyed lágy anyagai a nemrég elsuhant nyarat idézte fel. 

Az ősz megérkezézést vasatagabb alapanyagokból varrt hosszú ujjasok váltották fel az évszakra jellemző borult és hervadó színvilággal.

Majd jelezvén a nemsokára elérkező telet (vagy Holle Anyót) megjelentek a kötött, meleg,világos darabok is. Kevésbé szűk fazonnal, de nőies szabással egy személyes kedvenc csavarral benne: világítottak sejtelmesen apró elhelyezett ledkorongok,mintha csak elegánsan megcsillanna egy flitter. Ezzel is előre hozva az ünnepi hangulatot.

 

A show leglátványosabb kollekcióját tartogatták a fináléra: hálószőttes tarka-színes darabok, aminek csak a képzelet,na meg az anyag szabott határt. A haute couture darabok felüdülést és igazi scifi érzést varázsoltak az így keresztelt estéhez.


Gratulálok mindenkinek, így tovább!
Tiétek a fantázia és a jövő, nem a H&M-é! �

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkerbell.blog.hu/api/trackback/id/tr5312954247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása