Gondolkozz

Thinkerbell.

Thinkerbell.

Rettegj Európa, rákos leszel!

2017. szeptember 12. - Thinkerbell

Hiába vagy Norbis,vagy kondis, bio, paleo, vega, táplálkozáskultúránk alapja a  t o j á s, hiába tartozol bármelyik divat/lifestyle diétához, mindegyikben a gyakori fogyasztásnál javasolt kategóriába esik. Toccs. Csak most egy kicsit megrepedt a bizalom tojáshéja. Hogy miért?

A tojásbotránnyal gondolom nem mondok újat. Drága termelők gondolták spórolnak egy kicsit a kolbászból készült kerítésű Nyugat-EU-ban és összemixeltek rovarírtószert egy kis tápanyaggal, hogy majd a csirkék jól betápozva szabadulnak meg az élősködőktől. És akkor most jön a bibi, mert a DIY módszer itt nem megfelelő dózisokat eredményezett és a fipronillal kezelt tojáskák fogyasztása rákkeltő lehet.

Szóval rettegj Europa, rákos leszel. A Nébih atyáskodva javasolta a hazai HU kódú tojásokat, mert a magyar tojás, az ugye magyar. Ergo nem zabáltatták fel rákkeltő mérgekkel a csirkét a holland tenyésztők. Még egy jó ügy is, amúgy se értem miért kéne nem magyar tojást enni Magyarországon. Aztán paff, jött a hír hogy mégis csak van fertőzött MAGYAR tojás. Wtf? Hogy? Nagyon homályosan szóba kerültek esetleges átcsomagolások. Majd egy szolnoki szupermarketben vásárolgató lett figyelmes arra, hogy jé,ez egy fertőzött kódú tojás(?!). A bolt visszavette,fizette az árát, kivonta a forgalomból.

És most nagy a csend. Miközben a (2.) legnagyobb magyar tojás beszállítótól jött a fertőzött tojás. De csend van. Miért? Vajon már mennyi ideje tömjük magunkba az update rákosító rántottát? Szerintem nem árt,ha kiköpjük. Meg köphetünk egyet a magyar termékekre is. Magyar, mert Magyarországon csomagolták ÁT.

#csakarafkó #szépvilág #magyartermék #jótudni

 

Kép: megafaq.net 

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkerbell.blog.hu/api/trackback/id/tr8112823660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása