Gondolkozz

Thinkerbell.

Thinkerbell.

Mo. erős és büszke nemzet pont annyira mint a 3-as metrói

2017. június 23. - Thinkerbell

Esik reggel fél nyolckor, mégis mit csinál mindenki? Természetesen bepréseli magát az amúgy sem összkomfortos kék rozsdahalmazba és imádkozik,hogy a gyalogtempóban haladó szarelvány eljuttassa oda, ahova menni szándékozik.

Péntek reggel fél nyolckor mégis hova a legesélyesebb eljutni mint dolgozni, most,hogy már kitört a nyári szünet.. És bepréselődünk, szagoljuk egymás izzadságcseppeinek esszenciáját és voila állunk. Már a gyalogtempót sem bírja a rozsdakupac.

Várunk 15 percig: forgalmi okok, szíves türelmünket kérjük, köszönjük Szentháromság után leterelnek mindenkit, mert bedöglött..megint. Micsoda meglepetés. 300ember zsúfolódott egy buszmegállóba 10percig. Megint a semmiért, hogy aztán nagy méltóztatva megjelenjen egy busz, amire már egy zsepit se lehetett volna bedobni a tömeg miatt, ami gyakorlatilag felvette a busz formáját..

De tudjuk: Mo jobban teljesít..a kérdés csak az, hogy mégis miben?!

 

 

Fotó:Hungary Today

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkerbell.blog.hu/api/trackback/id/tr4512615327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NBarbieReloaded 2017.06.23. 17:38:09

Nem ertem a logikat, hogy hogy jon egy lerohadt metro a MO jobban teljesit propagandadumahoz. Ket kulon dolog.
Vagy gondolod mas orszagokban nem rohad le a metro? Dehogynem, nagyon sokszor.

alfacharlybravo 2017.06.23. 17:48:36

Furcsa, de legutóbb éppen fordítva volt rohadtul száguldott a rozsdahalmaz fülsiketítő volt a zaj. Rosszindulat minden mennyiségben?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.06.23. 17:51:50

@Sexual Harassment Panda: Egy tetves fideszesnek minden szar, ami nem arról szól, hogy Viktor seggéből jön a napfény, és minden remek, esetleg rettegjünk a migráncsoktól és sorostól. A fidesz nem párt, hanem nyomorult szekta másfél millió agymosottal.

Most már legalább azt is tudom, hogy ez a 3 nicknév ugyanaz az ember.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2017.06.23. 17:56:26

@NBarbieReloaded: Hát ha nem érted, akkor ritka hülye vagy, pont mint egy fideszbirka. De nyugi, ma a metrón mindenki értette.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2017.06.23. 17:58:06

Én is Londonba menekülök, teljesen jogos.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2017.06.23. 17:58:54

@alfacharlybravo: Ezen a blogon eddig 3 bejegyzés volt, és abból csak ez szól a metróról. Te mégis mi a @-ról beszélsz?

Consuela NO NO 2017.06.23. 17:59:56

atyaég, színvonaltalan fos

alfacharlybravo 2017.06.23. 18:04:42

@MolnarErik: Nem így vettem észre, ez itt a rosszindulatról szól a liberális ármányról. Furcsa a liberós kormányzás idején hasított a gazdaság a pannon puma minden tökéletes votl, csak a gazdasági mutatók voltak katasztrofálisak, most minden szar a metrótól kezdve, csak a mutatók jók. Csuda érdekes, hogy a libsiknek minden katasztrofális.

NBarbieReloaded 2017.06.23. 18:05:38

@MolnarErik: A faluvegi kesdobalo torzskocsmadba lehet meno ez a duma, ertelmes embereknel nem.
A valaszod alapjan ugysem fogod felfogni, de azert elmondom, hogy ertelmes emberek megindokoljak az allaspontjukat. Az nem indok, hogy hulye vagy.

Szoval igen, meg mindig ott jarunk, hogy semmi koze egyiknek a masikhoz ugyanabban a cikkben, mert azt a hamis latszatot kelti, mintha egy egyebkent valoban sikeres orszagban nem romolhatna el a metro, vagy ne lehetne olyan, hogy nem sikerul egy metrofelujitas. Ami szimpla ostobasag.

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2017.06.23. 19:00:58

Ezt addig olvastam, hogy "Mo." bazmeg, miez????? Stílusérzék az nulla. Értem, hogy mindenképp fikázni szeretnél valamit (és itt még igazad is lenne) CSAK KÖNYÖRGÖM, TANULJ MEG ÍRNI. Mármint sms-nél bonyolultabb dolgokat.

Ja és kurvaronda a blogháttered. Giccses. Ha nő vagy sajnállak, ha férfi....akkor meg légy férfi :)

morph on deer 2017.06.23. 19:21:44

@NBarbieReloaded:
"Vagy gondolod mas orszagokban nem rohad le a metro? Dehogynem, nagyon sokszor."

Aha!
A frissen felújitott "orosz csoda" mi?

Mégis hol? Hányszor?
Biztos tudod, ha már így hivatkozol rá..!

nemecsekerno_007 2017.06.23. 19:37:48

Fikabajnokság???

Ezzel akarjátok leváltani a kormányt? Sok sikert hozzá.

morph on deer 2017.06.23. 19:51:35

@alfacharlybravo:
"... most minden szar a metrótól kezdve, csak a mutatók jók"

Ahogy illik az "erős" vezetők országában!
Mint tudjuk, Romániának egy fillér kölcsöntartozása sem volt Ceaușescu idejében, és a gazdasági mutatóik is egészen tűrhetőek voltak.
Valahogy mégsem volt igazán vonzó...

Emlékszem, egyszer repültem felettük, és a pilóta külön szólt, hogy érdemes kinézni, mert az a sötét folt épp a román főváros - jelenleg az áramtakarékosság jegyében közvilágítás nélkül...

Tudod, amikor sokkal fontosabb az alcsúti tehéntrágya mellől a budavári palotába költözni, meg felesleges hobbi-stadionokkal teleszórni az országot, mint a kötelességedre bízott nép jólétét tartani szem előtt, akkor az a kormány és miniszterelnöke megérett az alcsúti trágyadombon történő permanens elhelyezésre!

Ezen a metróvonalon naponta utazik munkába, ide-oda kb félmillió ember - annyi amennyi egyetlen stadionban sem fordul meg egy egész év alatt, - sőt, talán az ország összes stadionjában sem!
De drága vezérednek fontosabb még néhány stadion, meg az, hogy Putyinnak kedvébe járjon, mint az, hogy az emberek, a választói civilizált körülmények között utazhassanak a huszonegyedik században!

Mi az, hogy harminc éves szovjet szarokst kozmetikáznak át, és az kerül csaknem annyiba, mint egy európai minőségű - akár orosz gyártmányú - új szerelvény, légkondicionálva és az összes biztonsági berendezéssel ellátva!

Nehogy már megmagyarázd, jogy a fociedző félmilliárdos fizetése, meg a hülye fociakadémia fontosabb?

Mert azok nélkül talán még kevesebbszer is égnénk, mint a metrónk..!

vbn 2017.06.23. 20:40:44

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem-nem! :-) Ez a felújított metró NÉHA MŰKÖDIK! (és ez nagy különbség!)

John Doe3 2017.06.23. 20:44:22

@MaxVal BircaMan HJCD: Igen, csak máshol nem próbálják lenyomni a torkunkon, hogy ez minden világok legtökéletesebbike.

2017.06.23. 20:53:20

@alfacharlybravo: Tehát a fidesz azért jó, mert ugyanolyan szar, mint amazok, akik el lehet hajtva a halál faszára, mert odavalók?

Az észtek vadiúj, modern, klímás metrót hoztak volna olcsóbban. De nem, a fidesz nem bírja ki, ha nincs orosz fasz a szájában.

Hórukk 2017.06.23. 20:55:34

Miért bízzunk abban, hogy a hűtés jobb lesz Pakson, mint a pesti metróban?

Bobby Newmark 2017.06.23. 21:06:46

@alfacharlybravo: Na, látod ezért törölheted ki a segged a mutatóiddal.
Egyébként nem vagyok róla meggyőződve, hogy nem nettó hazugságon alapul. Ugye az őszödi beszéd arról szólt, hogy mindenféle trükközés és hazudozás megy, hogy ezek a mutatók megfeleljenek, de ezen változtatni kell. Aztán ezt az irányt az ország leszavazta. Akkor ugye logikailag az következik, hogy megy tovább a trükközés és hazudozás (lásd: közmunka beleszámít a foglalkoztatásba).

magyarparaszt 2017.06.23. 22:32:37

Az agymosott fidióta be akarja beszélni az értelmesebbeknek, hogy nyugaton is ugyanilyen rozsdás ótvarok a metrók... Hát képzeljétek, fidióta ruszkibérencek, sem a metró, sem semmi nem olyan ótvar a Lajtán túl, mint itt Orbánisztánban! Ha nem hiszitek, nézzétek meg.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2017.06.24. 09:00:51

@NBarbieReloaded: Nyilván ezt mondtad mindenkinek akkor is, amikor nem ért össze a híd 2 fele a nyugatinál: hát ettől még sikeresen építcsük a cucializmust, ez csak egy apró baki.
@alfacharlybravo: Nem így vetted észre? Ez egy egyszerű ténykérdés. Tehát szimplán hazudsz.

alfacharlybravo 2017.06.24. 09:03:53

@MolnarErik: Hazudik az anyukád, én nem szoktam legfeljebb más a véleményem mint neked.

alfacharlybravo 2017.06.24. 09:06:43

@Ylim: Jobb mint a libsi fasz mert ott plusz úgy kell tenni mintha élveznénk is.

NBarbieReloaded 2017.06.24. 11:15:32

@morph on deer: Igen, tudom. Ugyanis veled meg mondjuk Erik haveroddal ellentétben én nem kezdek el azonnal ócsárolni mindent, csak, hogy kihasználjam az alkalmat egy kis fideszezésre, mikor tudom, hogy máshol is előfordul ilyen.

Példa. Jubilee metróvonal felújitása pár éve. Sok milliárd fontért, csilivili szépre megcsinálták, tartott vagy 2 évig. Na akkor végeztek, induljon az üzem. Akkor jöttek rá, hogy a vadiúj, kurva drága jelzőrendszer rossz, már nem emlékszem pontosan mi volt a baja, szóval a teljes vonalon le kellett szedni, kidobták és másikat raktak fel. Akkor irták, hogy mennyibe fájt, már nem emlékszem, de nagyon sokba. És még pár hónappal megdobta a végleges átadást.

Szóval ilyenek vannak máshol is, de nyilván értem, hogy úgy tesztek, mintha nem lenne, igy ki lehet használni az alkalmat egy jó fideszezésre.

@MolnarErik: Mielőtt okoskodsz, nézz utána a dolgoknak:
www.urbanlegends.hu/2008/01/a-marx-teri-feluljaro-legendaja/

morph on deer 2017.06.24. 12:27:22

@NBarbieReloaded:
Tudod, ha itt is arról lenne szó, hogy az egyébként korszerű járműveknél a 'gyerekbetegségeket' kell kiszűrni, akkor az ember tudomásul veszi, mert látható, remélhető, hogy ha ezen túl leszünk akkor jó lesz, vagy lehet jó is. Lásd Combinók.

Csak itt nem ez a helyzet, mert amivel most küszködünk, az a legjobb esetben is csak a múlt század színvonalát tudná produkálni, - ez meg azért már önmagában is gáz - de még az sem működik rendesen!

Ehhez képest relatíve és arányaiban nézve "kicsivel" többért már nem az újratalpalt és megfoltozott szovjet csúcstermékkel kéne bibelődni, hanem valami olyasmivel, amibe még tíz év múlva is szivese(bbe)n szállsz be...

A legszomorúbb, hogy ez nem is a pénzen, hanem a szándékon múlt!

Ez pedig sajnos a fideszhez köthető, akárhonnan nézzük is. Ez van.

NBarbieReloaded 2017.06.24. 16:36:13

@morph on deer: Dehát pont arról van szó. Tegnap olvastam azt hiszem valami szakszervezeti vezető vagy ki nyilatkozta, hogy a felújitott szerelvények egyébként jók, csak szoftveres bajuk van.

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy itt semmi más problémája nincs az ócsárolóknak, csak, hogy orosz munkáról van szó és az oroszokat pár éve utálni kell, akármit is csináljanak.

Valahogy például egyikőtök sem hozza fel azt a 2010-es botrányt, amikor a hires francia cég, az Altom metrókocsijai nem kaptak engedélyt a számos hiba miatt. A 2 milliárdos kenőpénzről már nem is beszélve. Jaa, hogy az nem fideszes ügy, akkor arról hallgatunk. Világos.

morph on deer 2017.06.24. 18:25:24

@NBarbieReloaded:
A helyzet az, hogy a szerelvények életkora akkor sem lesz kevesebb, ha még háromszor lefestik! A "szovjet" jelző ugyancsak erre vonatkozik.
Az meg nem hiszem, hogy annyira meglepő, ha a negyven éves csotrogánynak nem tetszik a "modern" szoftver..!
Nem hiszem, hogy véletlen lenne az sem, véletlen, hogy szülőhazájában sem ezeket hívják vissza a nyugdíjból, hanem új, minden szempontból modernebb szerelvényeket állítanak forgalomba!

Na azok "orosz" metrókocsik, ezek meg "szovjetek" - és ez a gondom.
Minek kéne felhoznom akármi mást, ha egyszer most ez szar?
Változik attól valami, hogy valahol valamikor valami más is szar volt?
Vagy lesz?

Igen, ebben a fidesznek komoly sara van, főleg népünk bölcs vezére a hunyó!

Amíg a nyomorult "labdarúgásnak" nevezett bohócságra csak az elmúlt évben több mint 600 milliárd ment el, és egy év alatt nem fordul meg annyi ember a stadionokban mint egyetlen nap alatt a metrón, addig igenis fideszes gyalázat ez a toldozott-foldozott negyvenéves, légkondicionálástól is megkímélt szerelvény!

A metrónál nem lehet túllépni a költségvetést, ugye, csak a várba költözésnél, a vizes VB-nél, a stadion(ok)nál, stb., te is tudod, hogy mi pénz megy el felesleges szarokra.

De amíg sem a t. vezető, sem a becses családja nem a metrón utazik, sőt, már fideszes generációk ülnek a parlamentben akik még egyáltalán nem is utaztak rajta, addig ez a fidesz-kormány szégyene.

Nyugodtan lehet polírozni a szart, ez nem fog változni. Ezek akkor is "szovjet" metrókocsik maradnak, ha véletlenül egyszer majd jókor és jó helyen fog nyílni az ajtajuk..!

Thinkerbell 2017.06.28. 09:48:31

A probléma alapjaiban szerintem is az, hogy egy magát Közép-Európainak képzelő országban játhatnak még ezek az őskövületek, amit lehet csinosítgatni, mert lefestegetni, de ha többe kerül, mint egy vadiúj, valószínüleg kevesebb sebből vérző metrószerelvény, akkor miért használjuk ezeket a szerencsétlen romhalmazokat?! Egyébként szeretnék minden kedves kommentelőt megkérni, aki védte a drága kék vonalat, utazzon már egyet vele reggel fél 8 fele, olyan jó negyed órát minimum, aztán amikor szívroham és ájulást kerülgetve kilép az ajtón, talán más színben látja majd a rozsás kékséget.. :)
süti beállítások módosítása