Gondolkozz

Thinkerbell.

Thinkerbell.

Megmondták hogyan vállalkozz fiatalon

2017. november 16. - Thinkerbell

A héten inspirálódhatunk a FIVOSZ által szervezett Fiatal Vállalkozók Hetén. A kezdeményezés olyan, mint a mesékben, elmondja több sikeres vállalkozó a több napos eseményen, hogy hogyan építette fel a saját álmát. Persze minden napra kellette egy húzónév celeb, amit aztán mindenki ismer, mint Béres Alexandra,  Árpa Attila, vagy a social császár: Kasza Tibi. Ez mind szép és jó, de nézzük mivel szembesül egy vállalkozni vágyó.

Képtalálat a következőre: „sose hagyjon el benneteket a remény”

 Először is: be kell vallani, hogy nagyon inspiráló hallgatni a különböző vezetőket, cégképviselőket, akik elmondják, hogy fél évtized alatt hogyan építkeztek. Másodszor pedig ha valaki vállalkozni akar (nem mikro szinten), ahhoz hatalmas türelem, 100% elhivatottság, kitartás, hit, bizalom és tündérpor kell. Sorra halljuk a hirtelen paff beindult startupok meséit, hogy aztán elhitesse az emberrel, hogy ha van egy jó ötleted, csinálj egy start upot és voila, öröm és boldogság.

Persze a gyakorlatban ez cseppet sem ilyen, a siker főleg a befektetett óraszámban mérhető. Mégis muszáj megpróbálni, mert vagy mások álmát építenéd, vagy a sajátod. Mégis melyikbe adnál bele apait- anyait? A rendezvénysorozat olyan alapokról indul, ahol elmondták milyen a sikerre vezető stílus, mennyire fontos a social media, motiváló előadók meséltek a karrierjükről, akár egy multinál, vagy saját vállalkozásban. A digitális evolúció napján a digitális piacon lévő kis és nagyvállalatok életébe pillanthattunk be. A mai és egyben utolsó napon pedig elérkezett a lényeg: how to a határok nélküli vállalkozáshoz.Abban gondolom mindenki egyetért, hogy mielőtt belevágunk és meghódítjuk a világot, nem árt az inspirálódáson kívül a különböző vállalkozást segítő programokat /pályázatokat megismerni, hallani róla. Ezért viszont hasznos az esemény, mert legalább ezek közül párral megismerkedhetünk – mielőtt fejest ugrunk a Szilícium völgyben. 

Az eseménysorozat vonzereje, hogy ingyenes, így ez aztán igazán nem kifogás, hogy az ember elmenjen ebben a takony időben.  Cukormázzal bevont hab a tortán a csipkés impozáns helyszíne, a jelenleg csak különleges eseményekkor nyitott Iparművészetiben.  Aki pedig kedvet kapna, de sajnos nem járt a fővárosban, vagy még kicsit el van veszve és inspirálódna, az megteheti. A FIVOSZ ugyanis több vidéki helyszínes roadshow-t tart.

Az eseménydömping után viszont a fiatal wannabe vállalkozó mégse hurráoptimizmussal jön ki. Inkább egy kissé rezignáltan, mert egyre nagyobb a lehetőségek katyvasza és egyre távolabbinak tűnik a kitűzött cél.

#dehátsosehagyjonelbennetekaremény

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkerbell.blog.hu/api/trackback/id/tr9413284099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása