Gondolkozz

Thinkerbell.

Thinkerbell.

Tényleg mumusként kell kezelni a halloweent?

2017. október 31. - Thinkerbell

Valóban nem a legmagyarabb ünnep.De nézzük a pozitívumát:

- végre egy esemény, ahol nem kell szépnek és tökéletesnek lenni - hurrá! Még sminkelni se kell, ha nem aludtál jól az éjjel, a fésülködést szintén hanyagolhatjuk. 

- jó ügyet is szolgál(hat): szombaton rendezték meg a Töklámpás fesztivált, ahova bárki elcipelhette a kifaragott töklámpását, hogy azt megcsodálhassák az impozáns Hősök Terén. A lustábbak pedig megcsodálhatták mások műalkotásait. A szervezők pedig a fesztiválért cserébe csak tartós élelmiszereket - konzerveket kértek, melyeket rászoruló gyerekek részér juttat el a Gyermekétkeztetési Alapítvány. Hát mi ez, ha nem jó ügy, amit a Halloweennek köszönhetnek a gyerekek?!

- legalább van egy ünnepelnivaló az őszben, mert ünnepelni mindenki szeret, de a borús napokon mégis mi mást szoktunk a mozi ünnepén kívül?

- fejleszti a kreativitást - DIY jelmezek, sminkek, maszkok, dekorációk stb. határ a csillagos - denevéres ég!

- régi kelta ünnep - pogány, akárcsak az ősmagyar vallás, ugye még a politikai okokból felvett  kötelezően választható kereszténység előtt.

 Képtalálat a következőre: „budapest charity pumpkin festival”

Negatívum:

- oké, Árpád őseink még nem ilyen formában ünnepelték

- a poénos beöltözős bulik után másnaposan a temetőkbe menni nem a legcélszerűbb dolog. Így pont az itthon számontartott megemlékezés kárára megy, így ez tényleg negatívum lenne. Persze lehetne osztani az észt, hogy mértékkel mindent lehet (szinte) - egy kis esti horroros-beöltözős barátos este után fel lehet kelni délelőtt, hogy a családi ebéd után közösen menjetek tiszteletet tenni az elhunytak előtt.

- A halloween nem a kultúránk része - bár tényleg nem? Mára az amerikai kultúra életünk szerves részét képzi. Popslágerekkel a fülünkben kelünk fel, dolgozunk nap közben,  hogy aztán kikapcsolva valamelyik hollywoodi csoda produktumot nézve hajtsuk álomba a szemünket. Lehet áltatni magunkat, hogy itt Európa szívében vagyunk, de nem ezeket tesszük? A tömegeket érintő szórakozási formák mind az USA-ból indulnak, ez az ország egyik legnagyobb exportja: a szórakoztatás. Így aztán mivel gyerekkorunk óta úgy növünk fel, hogy van is Halloween a tvben, meg a neten, meg már a boltokban is, de közben itthon még csak formálódik és a haladógondolkodásúak üdvözlik. A konzervatívok pedig elmormolnak egy miatyánkot és a csokit, vagy csínt kunyeráló minivámpírnak öltözött gyerekre csukják az ajtót. Formálódik, hogy mi lesz kifutása, de nem úgy tűnik, mintha elhalóban lenne. Hülyék lennének a boltok is nem kihasználni, hogy születőben van még egy esemény, amire emberek pénzt költenek $_$ 

#moneytalks

 

 

kép: pumpkin-festival.blog

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkerbell.blog.hu/api/trackback/id/tr9013119792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása